El Passaport Edunauta creix! Voleu implementar-lo al vostre municipi? – Inscriu-t’hi!

17 Maig 2021

Inscriu-te a la sessió!

Busquem ajuntaments, consells comarcals o altres organitzacions educatives territorials interessades en formar part de la comunitat Edunauta el proper curs.

Després d’un primer any de pilotatge del Passaport Edunauta a 14 municipis de Catalunya i arran de l’èxit de la iniciativa, l’Aliança Educació 360 obre la implementació del projecte a nous territoris interessats. Per a fer-ho us proposem participar en una de les dues sessions informatives previstes pels dies 1 de juny a les 16h de la tarda i 3 de juny a les 10h del matí.

El Passaport Edunauta és una eina educativa per a territoris que connecten oportunitats. Un projecte d’ampliació d’oportunitats educatives i d’acreditació dels aprenentatges fora escola per a infants de 3 a 12 anys, que catalitza tota la potència educativa d’un territori. És una iniciativa de l’Aliança Educació 360 que està impulsada per la Cooperativa +Educació i la Fundació Bofill.

Part de la seva metodologia innovadora recau en què:

  • Reconeix els aprenentatges fora escola dels infants.
  • Connecta temps i espais educatius.
  • Facilita la creació d’itineraris personalitzats d’aprenentatge.
  • Reforça l’equitat.

El mes de març del 2020 vam llançar una Crida per a territoris que volguessin pilotar la iniciativa durant el curs 20-21. La primera edició, malgrat el context de crisi educativa provocat per la pandèmia, ha estat tot un èxit: més de 7.000 infants de cicle mitjà i cicle superior de primària han participat del projecte en 14 territoris del país, amb la col·laboració de més de 100 escoles, 120 destinacions d’aprenentatge diverses i més de 200 activitats diferents.

Aquest fet ens interpel·la a fer créixer el projecte amb noves edicions incloent més territoris amb aquesta visió de l’educació 360, cercant ajuntaments i altres agents socioeducatius que es vulguin sumar a aquesta oportunitat. És per això que us convidem a participar en una de les dues sessions informatives previstes a tots aquells ajuntaments, consells comarcals, entitats comunitàries, centres educatius i/o altres organitzacions educatives territorials interessades en formar part del projecte el proper curs.

A les sessions us presentarem l’estratègia de creixement del projecte pel curs 21-22 i trobareu resposta als següents interrogants:

  • Què és el Passaport Edunauta? Propòsit, sentit i metodologia
  • Quina ha estat l’evolució i els resultats de la prova pilot durant el curs 20-21? Comptarem amb el testimoni d’ajuntaments que hi han participat.
  • Quines passes cal seguir per esdevenir un Territori Edunauta el proper curs?

Us podeu inscriure a les sessions en aquest enllaç.

Necessiteu més informació sobre el projecte? Aquí la trobareu:

Teniu dubtes? És normal! Contacteu amb nosaltres a hola@passaportedunauta.cat.