Ulleres 360 per valorar i repensar projectes educatius comunitaris

30 Setembre 2019

Entitats_Comarques_Gironines_360s
Entitats_Comarques_Gironines_360s
  • Entitats de les comarques gironines es reuneixen, a la jornada “Les entitats miren en clau 360” per reflexionar entorn els seus projectes, a través de la connexió i l’equitat
  • Els representants de les entitats es proposen enfortir la connexió amb els centres educatius, com un dels reptes més importants a assolir

Una setantena de persones, la major part d’elles pertanyents a entitats de lleure o socioeducatives de les comarques gironines, es van posar les ulleres 360 per valorar i repensar els seus projectes educatius comunitaris. Ho van fer el passat divendres 27 de setembre en el Centre Cívic Ter de la ciutat de Girona, a la jornada “Les entitats miren en clau 360”.

Aquesta mirada 360, a través de la connexió i l’equitat, va ser el fil  transversal que va recórrer tota la trobada. En ella, les entitats van fer una dinàmica de grups avaluant les pròpies accions, des dels 4 eixos 360: Igualtat d’oportunitats, Connexió temps lectiu – no lectiu, Itineraris personalitzats i Potencial Educatiu de la Comunitat. D’aquesta feina, van sorgir diferents reptes per seguir avançant, com ara treballar amb representants dels centres educatius mecanismes per enfortir la  connexió amb les entitats, un dels aspectes en que es van detectar més dificultats.

Durant la jornada, organitzada conjuntament per l’Equip Coordinador de la Xarxa d’Educació 360 de les Comarques Gironines i representants de les entitats, es va presentar la guia pràctica Repensem els projectes educatius comunitaris en clau 360 i es va posar en valor les experiències de les entitats.

En concret, es van presentar 4 experiències:

La trobada va acabar amb un sopar a peu dret, que va facilitar l’intercanvi entre tots els assistents. Una jornada que es va valorar satisfactòriament pel missatge i contingut aportat i per haver pogut compartir experiències amb persones d’altres entitats.