Educació 360, estratègia clau per al país

13 Juliol 2018

Trobada_Bargalló_Educació_360
Trobada_Bargalló_Educació_360

Un dels principals objectius d’ Educació 360 és incorporar a les polítiques públiques una nova forma de concebre l’educació al territori, connectant espais, temps i agents educatius. Amb la voluntat de fer propostes concretes per treballar amb aquesta nova mirada, s’ha celebrat una reunió amb el conseller d’Ensenyament del govern català, Josep Bargalló, i s’han iniciat trobades amb representants dels diferents partits polítics catalans.

Durant la reunió amb el conseller Bargalló, el passat 11 de juliol, els representants de l’Aliança 360 van traslladar els objectius del projecte, reptes i accions que s’estan duent a terme. Per la seva banda, el conseller Bargalló va expressar el seu interès en el profund canvi que proposa l’Educació 360, manifestant la voluntat de col·laborar amb el projecte.

Municipi, espai idoni

L’Aliança Educació 360 ha produït un document de propostes de política local. La finalitat és fer arribar als diferents partits polítics que es presentaran a les properes eleccions municipals mesures per incorporar en els seus programes electorals i poder així executar-les, durant el proper període del govern municipal. Durant aquesta setmana, representats de l’Aliança s’han reunit ja amb diverses forces polítiques i seguiran mantenint trobades al llarg de les properes setmanes.

En aquestes primeres reunions, s’ha posat de manifest com Educació 360 és una iniciativa educativa, social i política que vol impulsar un canvi profund en el model educatiu i com aquesta estratègia clau per al país, es desenvolupa en el municipi. L’espai idoni per a desenvolupar una estratègia d’Educació 360, doncs, és l’àmbit local. En aquest sentit, els ajuntaments tenen una gran oportunitat de desenvolupar aquest tipus d’aliança i és, per això, que les trobades que s’estan mantenint tenen un importància cabdal per al projecte.

Bona sintonia

Fins el moment, els representants dels partits polítics amb qui s’ha reunit l’Aliança han expressat el seu interès i bona sintonia amb les propostes d’Educació 360.
En aquest marc de propostes de política municipal, es celebrarà també l’acte Connectar la comunitat: el paper dels ajuntaments en l’Educació 360, el proper 19 de setembre a la ciutat de Barcelona.