Primera trobada d’ajuntaments de Barcelona adherits a l’Aliança

04 Abril 2019

Trobada_ajuntaments_Educació360_b
Trobada_ajuntaments_Educació360_b

Proposta coordinada d’activitats de lleure i d’extraescolars, transformar l’espai de migdia en un espai educatiu i saludable, apropar les arts a les escoles… Són alguns dels reptes de futur que es van plantejar els tècnics i polítics dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona, adherits a l’Aliança Educació 360, en la trobada celebrada dijous, 4 d’abril, convocada per la Diputació de Barcelona.

Energia, propostes i demandes per tirar endavant projectes 360

La trobada, dirigida als 70 ajuntaments de la demarcació Barcelona que formen part de l’Aliança Educació 360, va permetre compartir els projectes realitzats, els de futur i les necessitats.

D’entre les necessitats, es va destacar la necessitat de superar el treball fragmentat, per parcel·les, i caminar cap a una feina transversal de les diferents àrees municipals. També la conveniència que els plans estratègics de desenvolupament econòmic, de cada territori, incloguin la mirada 360. I incorporar la idea que cal planificar a 15 anys vista. Un altre dels aspectes que van sorgir va ser la necessitat d’incrementar el temps de dedicació, els recursos materials i humans.

En aquest sentit, van expressar un seguit de demandes a l’Aliança: proveir d’eines metodològiques, suport tècnic, material i econòmic. També suport per treballar per la inclusió. Un altre de les peticions que es van traslladar va ser que l’Aliança es sigui paraigües per coordinar, organitzar. D’altra banda, es va demanar que es continuï oferint assessorament, formació, suport en comunicació i eines per promoure i i millorar la participació. Un altre dels punts que es van apuntar és la idoneïtat de donar espai a infants i joves en la construcció de l’Aliança.

Seminari d’ajuntaments pilot

D’altra banda, el passat 21 de març, es va celebrar la darrera sessió del seminari d’ajuntaments pilot Seminari_ajuntaments_pilot_Educació360impulsat per l’Aliança Educació 360 i organitzat per la Diputació de Barcelona. Després de més d’un any d’acompanyament, la trobada va servir per a posar punt i final a aquest procés.

Els 11 ajuntaments pilot van fer una valoració positiva de la formació rebuda i van destacar com a punts de millora dels seus respectius processos: la comunicació per visualitzar la feina realitzada i l’avaluació per a poder planificar millor.