Estrenem guia per un viatge en comunitat!

28 Març 2019

Jornada_Comunitats_Educació360_b
Jornada_Comunitats_Educació360_b

La nova guia Repensem els projectes educatius comunitaris, en clau 360 té com a objectiu ajudar a entitats i a tots aquells que vulguin redissenyar els seus projectes d’educació comunitària. Per a fer-ho, ofereix orientacions metodològiques per a planificar el procés de canvi, dóna consell pràctics i proposa eines i activitats, de forma detallada, per aconseguir un projecte que ofereixi més i millors oportunitats educatives per a tothom.

La guia es va presentar, el darrer 28 de març, en el marc d’una trobada, en què els participants van experimentar amb les eines i recursos que ofereix. Està disponible, a l’apartat de recursos d’aquest web, i la versió impresa es pot recollir a la seu de la Fundació Bofill.

Primer pas: prepara l’equipatge

L’equipatge que plateja la guia per realitzar el viatge de repensar el projecte educatiu és fàcil: mirada oberta per repensar, portes obertes per deixar entrar la comunitat, il·lusió i entusiasme.

Crida Comunitats que Eduquen

La guia Repensem els projectes educatius comunitaris, en clau 360 neix, a partir de les ponències i les dinàmiques treballades,  durant les sessions de la Crida Comunitats que Eduquen. Aquestes sessions van tenir lloc el mes de juny de 2018 i en elles van participar els equips impulsors de 30 projectes de tota Catalunya, seleccionats entre un total de 111 iniciatives.

La Guia ofereix dinàmiques que generin un debat ric sobre els projectes comunitaris, tot estimulant els coneixements i experteses que existeixen a la vostra comunitat educativa. Impulsa la capacitat creativa i la generació de noves formes de solucionar el repte que planteja, a partir de les necessitats específiques de cada projecte. També potencia una experiència de canvi ben reflexionada que permeti introduir millores adaptades a cada  context.