Palafrugell decideix el seu futur educatiu, de forma col·laborativa

02 Desembre 2018

Palafrugell_Educació360
Palafrugell_Educació360

L’accés a les activitats extraescolars per a tothom, la implicació de tots els agents educatius i el treball en xarxa, principals prioritats del municipi

Representants de tots els agents educatius de Palafrugell van decidir de forma conjunta les línies prioritàries de treball del municipi, en matèria educativa. Ho van fer en la jornada Construïm l’Educació 360 a Palafrugell, celebrada el passat 16 de novembre. En la trobada, hi van participar famílies, centres educatius, entitats i tècnics i responsables polítics de l’ajuntament. Entre tots, van definir i dissenyar quines són les properes passes a fer al municipi, en educació.

D’entre les principals línies d’actuació consensuades, va sorgir la de garantir l’accés a tots els joves i infants a les activitats extraescolars d’aprenentatge com les musicals, esportives… i la necessitat d’implicar tots els agents educatius: entitats, centres educatius, famílies, infants i joves, l’ajuntament…  També hi va haver consens en la importància de treballar en xarxa per evitar duplicitats i unificar propostes.

Ciutadà 360

Un cop decidides les prioritats, els participants van dibuixar propostes concretes a realitzar en els propers mesos i anys. Totes elles factibles a curt o mitjà termini. L’acció que va comptar amb més suport, per part de tothom, va ser la de fer un carnet de Ciutadà 360 per incentivar la formació de la població de totes les edats, amb bonificació inclosa per formació realitzada.

Una altra de les propostes amb molt consens va ser la de celebrar una Diada 360 per exposar públicament totes les accions realitzades, al llarg de l’any, amb mirada d’Educació 360. També va tenir molta acceptació l’elaboració d’un catàleg web conjunt de totes les extraescolars que es duen a terme a Palafrugell.

Procés de participació

La jornada es va celebrar, després del treball conjunt realitzat per personal tècnic municipal, direccions dels centres escolars, les AMPA, entitats i  regidories de l’ajuntament, en els mesos previs a la trobada. En aquestes reunions, es van recollir les principals aportacions i propostes que van servir després per establir les línies d’actuació conjunta en matèria educativa.

Adhesió a l’Aliança Educació 360

En el plenari del mes d’agost passat, l’Ajuntament de Palafrugell ja es va adherir a l’Aliança Educació 360. Durant els darrers mesos, la Xarxa Territorial de les Comarques Gironines de l’Aliança Educació 360 ha acompanyat el procés de construcció d’aquest nou model educatiu a Palafrugell, facilitant les reunions amb els diferents sectors educatius del municipi: polítics, entitats, centres educatius, famílies… També ha treballat en el disseny de la jornada que es va celebrar.