Vine a la presentació de la Crida Centres Educatius 360!

07 Gener 2019

Centres_Educatius_360_p
Centres_Educatius_360_p

Vine a la presentació de la Crida Centres Educatius 360 i suma’t al repte de connectar espais i temps educatius! Busquem escoles i instituts que desitgin explorar amb nosaltres les infinites oportunitats d’aprenentatge que ofereix un centre amb mirada educativa 360.

El proper 30 de gener et convidem a participar de la presentació de la Crida Centres Educatius, de 17.30 a 19 hores, al CCCB, que tindrà lloc en el marc de la Jornada Anual de l’Aliança Educació 360. Ja t’hi pots inscriure!!

Escoles i instituts 360: connectant temps i espais educatius

T’imagines un centre educatiu on els horaris i continguts escolars es reorganitzen per optimitzar l’aprenentatge? En el que els infants i joves escullen itineraris educatius segons les seves necessitats i motivacions? On els espais d’acollida, migdia i tarda inclouen activitats educatives gratuïtes i obertes per a tot l’alumnat? Que garanteix la connexió entre els continguts de l’aula i els de les activitats fora escola? Que apropa les activitats culturals de l’entorn als alumnes i apodera a les famílies? I tot això col·laborant amb agents educatius de la comunitat per construir un centre obert al barri?

Existeixen moltes estratègies i pràctiques educatives que poden suposar un primer pas decidit per avançar cap a un centre educatiu a temps complet: pràctiques que connecten espais i temps lectius i no lectius, que connecten el dins i fora escola promovent itineraris d’aprenentatge personalitzat, o que connecten l’activitat del centre educatiu amb l’entorn.

Totes elles conformen un centre educatiu 360, una escola o institut que connecta els espais i temps educatius per a generar més i millors oportunitats d’aprenentatge pel seu alumnat!

Què oferim als centres que participin a la Crida?

Gaudiran d’espais de formació i debat sobre l’educació a temps complet, visitaran experiències inspiradores que ja s’estan duent a terme a Catalunya, rebran l’acompanyament d’experts i podran reflexionar i millorar les seves pròpies pràctiques educatives.

Participar a la crida et submergirà en una activitat d’enriquiment i de creativitat pel teu centre educatiu, amb la que dissenyaràs noves estratègies educatives adaptades al teu alumnat connectant temps i espais educatius.

Presentació de la Crida Centres Educatius 360

L’acte es realitzarà en el marc de la Jornada Anual de l’Aliança Educació 360 i estarà conduït i dinamitzat per Mireia Mas i Júlia Bertran, cap de projectes i coordinadora de la crida de la Fundació Jaume Bofill, respectivament, que ens aportaran un ampli ventall de fórmules innovadores per connectar aprenentatges, temps i espais educatius, i ens presentaran el funcionament de la crida a centres educatius.

També s’exploraran 4 experiències inspiradores de centres educatius que ja han iniciat pràctiques d’educació a temps complet prometedores i que ens ajudaran a visibilitzar tot el potencial de l’educació 360 de la mà de:

Finalment, comptarem amb un espai de cocreació en el que els participants podreu començar a imaginar les vostres propostes d’educació 360 amb l’especialista en jocs Oriol Ripoll.

L’acte tindrà lloc el dimecres 30 de gener de 17.30 h a 19.00 h al CCCB i es podrà seguir tant en directe via Twitter @FundacioBofill amb l’etiqueta #CentresEducatius360, com via streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill.

Inscriviu-vos a l’acte i no us ho deixeu perdre!