Voleu conèixer experiències d’escoles i instituts 360 sobre el terreny?

15 Març 2019

Visites_Guiades_s
Visites_Guiades_s

Des d’Educació 360, pensem que el futur dels centres educatius passa per connectar el “dins i fora escola” i integrar les capacitats, necessitats i interessos particulars dels infants i joves al propi projecte educatiu i al del municipi. És per aquest motiu, que hem llançat la crida Centres Educatius 360, amb la qual busquem escoles i instituts d’arreu de Catalunya amb pràctiques que donin resposta al següent repte: Com podem connectar espais i temps educatius per generar més i millors oportunitats d’aprenentatge pel nostre alumnat?

Sou un d’aquests centres i voleu saber com d’altres han resolt aquest objectiu? Teniu dubtes sobre la crida? Doncs aquestes visites són per a vosaltres!

Visita a l’Escola La Maquinista

Si voleu inspirar-vos, compartir i aprendre al voltant d’aquest repte, us convidem a visitar el projecte + Educació de l’Escola La Maquinista de Sant Andreu, el proper divendres 15 de març, de 16.30 a 18 hores. El lloc de trobada per a realitzar la visita és a l’Escola La Maquinista (Carrer de Fernando Pessoa, 10. Barcelona) i ja t’hi pots inscriure.

Començarem a les 16:30 i la visita constarà de dues parts:

  • Una primera trobada a l’Escola La Maquinista, on l’equip directiu explicarà les característiques del projecte, els seus punts forts i els aprenentatges que han assolit des del seu inici així com els reptes de futur.
  • En la segona part, ens desplaçarem a una de les propostes de +Educació: El Casal La Màquina. Allà podrem conèixer als infants i joves que participen d’aquest espai lúdic i educatiu que es va inaugurar, al barri, el passat mes de gener.

Visita l’Institut-Escola La Mina

Us agradaria acompanyar-nos a conèixer com des de l’Institut – Escola La Mina treballen amb entitats de l’entorn i com connecten les activitats lectives i les no lectives en clau 360? Doncs, acompanyeu-nos a l’Institut – Escola La Mina el dia 21 de març a les 12:30h. El lloc de trobada per a realitzar la visita és al mateix Institut-Escola (Carrer de Fernando Pessoa, 10. Barcelona) i ja t’hi pots inscriure.

Carrer de Ramon Llull, 450-458 i Rambla de la Mina, 36. 08930 Sant Adrià de Besòs.

Iniciarem la visita al mateix Institut on la seva directora, Marta del Campo, farà una breu presentació sobre el context i la història del centre on veurem com és en un dia a l’Institut. A continuació, a poca distància del centre, visitarem algunes de les entitats més emblemàtiques del barri de la mà de professionals amb qui col·laboren estretament. S’hi ofereixen activitats extraescolars de tipus esportiu i social liderades i promogudes per persones amb una forta vinculació a la comunitat gitana tant present a l’Escola i a l’Institut. I tot això, en ple horari lectiu.

De la seva mà, coneixerem com aquestes activitats no lectives, es vinculen amb el currículum escolar i com un centre educatiu, obrint-se a l’entorn, es pot convertir en l’espai de referència per a la millora de les condicions de vida i d’aprenentatge d’infants i joves en risc d’exclusió social. Una oportunitat única per a compartir idees, veure maneres de treballar diverses i inspirar-se per a desenvolupar els vostres projectes amb mirada 360.

Si esteu pensant presentar-vos a la crida amb el vostre centre educatiu, o simplement voleu aprendre amb d’altres pràctiques 360, serà un espai únic per agafar idees, compartir amb altres professionals i entendre millor els elements d’un centre amb mirada 360.

I recordeu, teniu fins el 31 de març per enviar el formulari!