Vine a conèixer i experimentar amb la Guia Comunitats que Eduquen

28 Març 2019

Comunitats_Educacio360
Comunitats_Educacio360

El proper 28 de març, repensarem junts els nostres projectes educatius comunitaris. Ho farem a l’Auditori del Convent dels Àngels (Plaça dels Àngels, 8. Barcelona. Entrada pel Centre d’Estudis i Documentació del MACBA) de 18 a 20 hores.  Com ho farem? En una trobada en la que presentarem la nova Guia de Comunitats que Eduquen i on posarem en pràctica les estratègies i eines que proposa. Pots inscriure’t ja!

Tots els participants rebran un exemplar de la nova Guia pràctica Repensem els projectes educatius comunitaris, en clau 360.

L’acte s’ha dissenyat  per a treballar com podem adequar els projectes comunitaris, en el marc de l’Educació 360, amb l’objectiu de generar més i millors oportunitats educatives.

Entusiasme, passió i d’altres eines per l’educació comunitària del futur

La trobada serà eminentment pràctica. Començarà amb una descripció dels objectius i reptes dels projectes educatius comunitaris i l’Educació 360. Seguidament, comptarem amb la presentació de la guia, on s’exposarà el seu propòsit, eixos i la metodologia que planteja. Més tard, tindrà lloc el Laboratori ”I si repensem els projectes comunitaris per oferir més i millors oportunitats educatives per tothom?“  en el qual posarem en pràctica els consells, eines i recursos proposats  per la Guia.

Guia Comunitats que Eduquen

Tot el material que trobareu, en aquesta Guia Pràctica, ha estat creat a partir de les ponències i les dinàmiques treballades,  durant les sessions de la Crida Comunitats que Eduquen. Aquestes sessions van tenir lloc el mes de juny de 2018 i en elles van participar els equips impulsors de 30 projectes de tota Catalunya, seleccionats entre un total de 111 iniciatives.

La Guia es dirigeix a aquelles entitats que treballen de manera col·laborativa per l’educació i que desitgen repensar el seu projecte educatiu comunitari perquè ofereixi més i millors oportunitats educatives per a tothom. Proposa sumar-se al repte d’aconseguir que cada infant i jove tingui l’oportunitat de construir el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions.

La Guia ofereix dinàmiques que generin un debat ric sobre els projectes comunitaris, tot estimulant els coneixements i experteses que existeixen a la vostra comunitat educativa. Impulsa la capacitat creativa i la generació de noves formes de solucionar el repte que planteja, a partir de les necessitats específiques de cada projecte. També potencia una experiència de canvi ben reflexionada que permeti introduir millores adaptades a cada  context.

Programa de l’acte

17:30 – Entrada, acreditació i distribució de grups, en funció de la dinàmica del Laboratori que es durà a terme. Lliurament de les Guies Pràctiques als assistents.

18:00  – Els projectes educatius comunitaris i l’Educació 360. Núria Duñó, coordinadora de l’Aliança Educació 360

18:15 – Presentació de la Guia Repensem els projectes educatius comunitaris, en clau 360.  Claudia Vallvé, autora de la Guia

18:30 – Laboratori “I si repensem els  projectes comunitaris per oferir més i millors oportunitats educatives per tothom? “. Oriol Ripoll, autor de la Guia i dinamitzador.

19: 50 – Posada en Comú. Oriol Ripoll

20:00 – Fi de l’acte