#PRIMAVERA360: L’impuls transformador de l’Educació a temps complet

05 Abril 2022

INSCRIU-T’HI

En el marc de la #Primavera360 us proposem reflexionar sobre la governança i implementació de polítiques educatives 360 a Catalunya. Per encetar el debat analitzarem el model d’Educació a temps complet de Portugal de la mà d’un tècnic assessor del govern portuguès i un responsable polític de l’ajuntament de Matosinhos. La jornada se celebrarà el dia 12 maig Online.

En els darrers anys, Portugal ha guanyat rellevància a escala internacional per una política educativa reeixida. Una de les peces d’aquesta política ha estat la generalització de l’Escola a tempo inteiro, implementada mitjançant acords de col·laboració amb els ajuntaments i les direccions escolars. Durant la jornada podrem conèixer els elements d’èxit, les condicions que ho han fet possible i les evidències a curt i a llarg termini sobre l’impacte que té en la millora de l’equitat educativa.

Posteriorment a la presentació hi haurà una taula rodona amb l’objectiu d’analitzar i extreure aprenentatges de l’experiència de Portugal per al nostre context. La taula comptarà amb Raquel Garcia, directora general d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, Pilar Gargallo, presidenta de la Federació de Moviments de Renovació, i Maria Truñó, comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona. El debat conduït per Elena Sintes, cap de projectes de la Fundació Bofill, intentarà donar resposta a qüestions com ara: Què podem aprendre dels èxits i desafiaments de millora de la iniciativa? Hi ha elements del model transferibles a la nostra realitat? Quins reptes plantejaria la seva implementació a Catalunya? Amb quins actius socials comptem? (teixit associatiu sòlid, lideratge educatiu municipal, etc.) On veiem les oportunitats i els riscos del model? Quines estratègies es podrien liderar per minimitzar els riscos?

A la jornada hi haurà també un espai per la mostra de projectes, el Marketplace d’Educació 360 que enguany comptarà amb la presentació de 12 experiències de diferent temàtica i liderades per agents diversos de tot el territori català.

Si vols debatre sobre l’Educació a Temps complet i inspirar-te a través de projectes que s’estan implementant de forma exitosa, no et perdis aquesta jornada. T’hi esperem!

INSCRIU-T’HI