Olot, Viladecans i el Palau d’Anglesola, seleccionats entre els plans de treball de la Crida Currículums de Ciutat

16 Juny 2023

El passat dijous 15 de juny, es va celebrar l’acte de cloenda de la Crida Currículums de ciutat, al Hub Social. La jornada comptava amb un triple objectiu. Primer, seguir reflexionant sobre els marcs de competències com a eina clau dels processos de desenvolupament dels ecosistemes educatius locals; en segon lloc, compartir les eines, les publicacions i els aprenentatges treballats durant les sessions de capacitació; i finalment, però no menys important, anunciar quins 3 territoris l’any vinent comptaran amb un acompanyament individual després d’haver fet la selecció d’entre els 10 plans de treball presentats pels participants. Els territoris seleccionats són:

Ajuntament del Palau d’Anglesola

El seu pla es proposa dissenyar activitats en clau competencial, partint de l’autodiagnosi i basant-se en un coneixement exhaustiu dels agents i les oportunitats de l’entorn.Ajuntament de Viladecans

L’equip d’aquesta ciutat va presentar un pla emmarcat en una estratègia educativa en xarxa que es proposa compartir un marc de competències i un objectiu comú per acreditar agents i aprenentatge i formar les entitat.Ajuntament d’Olot

Es va seleccionar el seu pla perquè, a més de proposar-se generar sentiment de pertinença compartint valors i criteris amb l’ecosistema, afegeixen una capa competencial a projectes i iniciatives que ja tenen recorregut al municipi.

Aquest ajuntament, a banda de l’acompanyament individual, és el municipi escollit per participar del viatge d’aprenentatge a Portugal que l’Aliança Educació 360 farà, en col·laboració amb el DIPLOCAT, el proper mes d’octubre per conèixer la política Escola a Tempo Inteiro.La resta de territoris que no han estat seleccionats tindran també dues sessions col·lectives de contrast i seguiment durant el curs vinent.

Cal destacar que tots els plans de treball presentats proposen plantejaments rics i imaginatius, reflecteixen la diversitat dels territoris, incorporen els aprenentatges adquirits durant les sessions de capacitació i mostren els diversos recorreguts que poden arribar a tenir els currículums de ciutat.

Des de l’Aliança, volem felicitar i agrair a tots els equips participants no només la feina feta, sinó també la seva implicació durant el procés de la Crida.