Acord entre la Generalitat i l’Ajuntament del Prat per l’impuls d’IntersECCions

04 Gener 2019

Prat_Educació_360
Prat_Educació_360

L’Ajuntament del Prat i el departament d’Educació de la Generalitat han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar el programa IntersECCions, un projecte capdavanter per la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura.

IntersECCions forma part dels projectes pilot que impulsa la Diputació de Barcelona, en el marc de l’Aliança d’Educació 360 i promou el treball en xarxa i transversal del món educatiu, cultural i comunitari.

El conveni, signat pel conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, dóna impuls a un programa que connecta temps lectiu i no lectiu i obre els centres educatius a la comunitat i fa entrar les entitats dins les escoles.

60 projectes amb 5.400 alumnes

En el marc del programa IntersECCions s’estan desenvolupant aquest curs escolar prop de 60 projectes als centres educatius de la ciutat, amb la participació de més de 5.400 alumnes d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. Els projectes corresponen a diferents branques de coneixement: Educació en les arts, Foment de la lectura, Coneixement de la ciutat, Impuls de l’anglès i Coneixement Científic, Tècnic i Digital.

Molts d’aquests projectes neixen del treball transversal entre agents culturals, educatius i comunitaris de la ciutat, en espais de cocreació i intercanvi d’idees.

Aquest model se centra en el treball transversal al conjunt de la ciutat i des d’una perspectiva comunitària i vol trencar les barreres que històricament han fet treballar el món cultural i educatiu de manera poc coordinada.

Amb aquest conveni es formalitza la relació de col·laboració que el Departament d’Educació de la Generalitat està mantenint amb l’Ajuntament del Prat per al desenvolupament del programa.