Més i millors oportunitats d’aprenentatge: el rol dels centres educatius 360

29 Juny 2019

  • Jornada de cloenda de la crida Centres Educatius 360

Vols saber quin és el paper dels centres educatius 360 dins la xarxa educativa del municipi? Vols conèixer com fer que el treball amb l’entorn incrementi les oportunitats educatives dels infants i joves de la teva escola o institut? El proper dissabte 29 de juny, respondrem a aquestes i d’altres qüestions a la jornada de cloenda de la crida #CentresEducatius360, que tindrà lloc a l’Auditori del Convent dels Àngels de Barcelona (Plaça dels Àngels, 5), de 10.30 a 13.30 hores. Es tracta d’un acte obert a tothom. Ja t’hi pots inscriure!

Estratègies clau per als centres amb mirada 360

Durant la jornada, aprofundirem sobre les estratègies clau per als centres d’Educació 360: integrar espais i temps lectius i no lectius; connectar el “dins i fora escola” promovent itineraris d’aprenentatge personalitzat; i connectar l’activitat de l’escola amb l’entorn són tres aspectes fonamentals.

La trobada comptarà amb la intervenció de Carlos Magro, vicepresident de l’Associació Educación Abierta, consultor i expert en estratègia organitzacional i gestió del canvi. Amb ell intentarem respondre i reflexionar entorn preguntes sobre:

  • Com convertir els centres educatius en nodes i agents de transformació educativa al territori?
  • Quines condicions s’han de donar per fer-ho possible?
  • Com fomentar el treball col·laboratiu amb altres escoles, entitats i agents?
  • Quin és el rol dels i les docents alhora d’acompanyar als infants i joves en un trajecte educatiu que connecti el dins i fora de l’escola educatiu dels barris? 

Crida Centres Educatius 360

La jornada posarà el punt i final a la Crida Centres Educatius 360, en la qual hi participen 30 projectes d’escoles i instituts catalans. Els centres participants han rebut una formació intensiva, a través de diverses jornades de coneixement i intercanvi, els materials de les quals ja es poden consultar.

La trobada del proper 29 de juny permetrà compartir les experiències i aprenentatges viscuts en els darrers mesos.

Escoles i instituts 360

Durant la jornada, es donaran a conèixer el guanyador i finalistes de la crida #CentresEducatius360. A més, hi haurà un espai expositiu amb els pòsters de totes les propostes educatives presentades per a poder-les conèixer.

L’acte és obert a qualsevol persona interessada i es podrà seguir a través d’streaming i a les xarxes, amb l’etiqueta #CentresEducatius360.

Programa:

  • 10:30h Ponència de Carlos Magro, vicepresident de l’associació Educación Abierta i consultor especialitzat en cultura digital, transformació educativa i gestió del canvi
  • 11:30-12h Pausa cafè i visita a l’exposició de pòsters
  • 12-13:30h Lliurament de premis i tancament