Desplegant l’Educació 360 al territori

El Consorci del Lluçanès ha impulsat un pla educatiu, amb mirada d’Educació 360, que coordina l’activitat educativa dels diferents municipis de la comarca.

L’objectiu és garantir propostes educatives a cadascun dels municipis del Lluçanès i promoure la relació entre ells, les seves famílies, centres educatius, les entitats… D’aquesta forma es vol fer front al repte de l’accessibilitat territorial i oferir més serveis i opcions educatives a diversos punts del territori.

En aquest sentit, el Consorci del Lluçanès ha desplegat iniciatives diverses, des de la nova escola de música i arts, al catàleg conjunt d’activitats extraescolars ofertes per les AMPA del territori i la proposta de lleure d’estiu per als joves, entre d’altres. Aquestes accions han servit per a millorar l’accés de tota la població, des dels nadons als adults, a nous serveis educatius, a cobrir la necessitat de més oferta de lleure pels joves i a oferir més propostes educatives als diversos municipis del Lluçanès.

Recursos que s’han posat en marxa

  • Una línia de beques per garantir l’equitat d’accés a les activitats esportives i musicals, fora de l’horari lectiu
  • Activitats itinerants per fomentar la relació i intercanvi entre els diferents municipis del Lluçanès
  • Es faciliten espais de migdia perquè els alumnes de secundària dels municipis del Lluçanès puguin dinar a Prats de Lluçanès (on van a l’institut), mentre esperen l’inici de l’activitat.
  • Tastets trimestrals, en diversos punts del territori, perquè els infants provin instruments abans de triar el que volen estudiar. Escola de Música i Arts del Lluçanès.
  • Lloguer d’instruments musicals, amb opció a compra. Escola de Música i Arts del Lluçanès.
  • Coordinació del Consorci amb els ajuntaments per a definir els programes educatius, concerts, etc… Escola de Música i Arts del Lluçanès.

Per a més informació, podeu visitar la pàgina web d’educació del Consorci del Lluçanès