L’Educació avança en clau 360

13 Desembre 2018

Un any després de la presentació de l’Aliança Educació 360 ens tornem a trobar, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Volem compartir experiències, debatre reptes, conèixer referents internacionals i imaginar futurs possibles. Aquest any presentem la Crida Centres Educatius 360. Ja et pots inscriure!

Com promovem oportunitats educatives pels adolescents fora de l’horari escolar? Com organitzem una proposta d’extraescolars per a tothom al municipi? Com connectem l’educació, la cultura i la comunitat? Aquests són alguns dels reptes que analitzarem a fons tots plegats, des de la pròpia experiència, desenvolupada al llarg d’aquest any. Entitats, centres educatius, ajuntaments i els diferents agents educatius tindrem un espai on compartir experiències, analitzar els èxits, les dificultats que ens hem trobat i descobrir solucions col·lectives.

La Jornada Anual d’Educació 360 vol ser un punt de trobada perquè tots els que eduquem, des de la nostra expertesa i visió podem fer seguir avançant la mirada 360. També per analitzar tot el que ha passat durant el darrer any i compartir les línies futures de treball. Podrem conèixer també l’experiència d’aprenentatge connectat de Chicago Learning Exchange. Sana Jafri, cap de projectes d’aquesta entitat nord-americana, ens parlarà sobre com treballar per la comunitat, des de la connexió dels aprenentatges.

Crida Centres Educatius 360

Aquest any, la Jornada Anual serà l’escenari per presentar la Crida Centres Educatius 360. L’Aliança es proposa, amb aquesta convocatòria, posar en valor l’experiència d’escoles i instituts en clau 360 i respondre col·lectivament als reptes sobre com imaginem la mirada 360 als centres educatius.

Amb aquests objectius, et convidem a inscriure’t i participa-hi. Et proposem aquest programa, que inclou espais de trobada i debat i moments per reflexionar entorn els assoliments i reptes de futur de l’Aliança. No hi faltis!!

Programa complet

ESPAIS DE TROBADA I DEBAT

Compartim experiències territorials i propostes d’Educació 360

 9h a 9.30h Acollida

9.30h a 11h Espais simultanis d’intercanvi i debat

Espai 1. Com fem possible el procés de construcció col·lectiva de l’Aliança en un municipi?

Espai 2. Com teixim projectes comunitaris amb mirada d’Educació 360?

Espai 3. Com connectem l’educació, la cultura i la comunitat?

Espai 4. Com promovem oportunitats educatives pels adolescents fora de l’horari escolar?

Espai 5. Com articulem l’Educació 360 en un territori amb municipis petits?

Espai 6. Com organitzem una proposta d’extraescolars per a tothom al municipi?

 

11h a 11.30  Esmorzar i conversa (Vestíbul Sala Teatre)

 

PLENARI

11.30h – 12h Aportacions dels espais de trobada i debat

12h – 12.30h Assoliments i reptes de futur de l’Aliança Educació 360

  • Carles Barba. Director de l’Aliança Educació 360
  • Rafael Homet. Diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona
  • Pilar Gargallo. Presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica
  • Ismael Palacín. Director de la Fundació Jaume Bofill 

 12,30h – 14.00h  Comunitat i aprenentatge connectat: l’experiència de Chicago

  • Conferència a càrrec de Sana Jafri. Cap de programa de Chicago Learning Exchange
  • Diàleg amb Jordi Collet, Professor de sociologia de la Universitat de Vic i responsable del projecte “Enxaneta”, Moisès Esteban, Director de l’Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona,  i Sana Jafri. Conduït per Mònica Nadal, Directora de Recerca de la Fundació Jaume Bofill

 17.30h a 19h Presentació de la Crida “Centres Educatius 360”