Crida Educació 360: L’aprenentatge no fa vacances! – Municipis per un #EstiuEnriquit

Dimarts 27 d’abril d’11:00h a 13:00h

L’estiu és el moment més vibrant de l’any. És un espai únic de llibertat i intensitat, on cada detall compta, on els records són duradors i les experiències més màgiques. També és l’oportunitat de descobrir coses noves, fer amics i connectar amb allò que ens fa sentir vius.

L’estiu, però, no és igual per tothom. Molts infants, adolescents i joves no gaudeixen d’oportunitats per treure tot el suc als 85 dies de què disposem a casa nostra. Alguns gaudiran d’activitats atractives, vivencials i significatives, d’altres tindran menys oportunitats i de menor qualitat. Aquest fet genera una gran escletxa d’aprenentatges entre l’alumnat que es va eixamplant estiu rere estiu.

També sabem que molts ajuntaments l’any 2020 vau fer un pas endavant, sent valents, imaginatius i compromesos amb la recuperació emocional i d’aprenentatges de la vostra comunitat. Ho vau fer a través d’iniciatives que van connectar els agents educatius, posant en valor la rica xarxa d’entitats comunitàries i del lleure que tenim. En molts casos es van ampliar pressupostos per arribar a aquelles famílies que més ens necessiten, amb propostes d’alt valor afegit. En aquest propòsit compartit es van activar i involucrar tots els agents: les escoles, els museus, les biblioteques, les escoles de música i tots aquells que senten l’espai educatiu d’estiu com a propi. Sense dubte, aquestes iniciatives són una font d’aprenentatge i inspiració.

Així mateix, entre totes vam contribuir a fer que l’opinió pública descobreixi l’estiu com un territori de desigualtats, però també ple d’oportunitats. Ara, tenim el repte de transformar i fonamentar un estiu memorable per a tots els infants, adolescents i joves. Per sempre.

Perquè l’aprenentatge no fa vacances!

L’#EstiuEnriquit és la crida que fa l’Aliança Educació 360 per donar resposta a aquesta esquerda d’oportunitats que condiciona les trajectòries educatives i vitals dels nostres infants, adolescents i joves. Volem comptar amb vosaltres per garantir:

  • Un #EstiuConnectat per anar a una i multiplicar oportunitats.
  • Un #EstiuEquitatiu per arribar i comptar amb tothom.
  • Un #EstiuEducatiu d’experiències i aprenentatges vibrants.

Engeguem així una crida dirigida especialment a regidors/es i responsables tècnics de les àrees d’educació, infància, joventut, cultura, esports… així com altres entitats vinculades a l’estiu que vulguin afegir-se a les accions del projecte. Us convidem a descobrir iniciatives inspiradores, aprendre de la mà de referents i compartir estratègies i mesures per avançar cap a un #EstiuEnriquit que ofereixi oportunitats educatives per a tothom.

Municipis 360, comptem amb vosaltres per donar l’impuls necessari a aquest repte i us convidem a ser protagonistes, a compartir aquest propòsit i treballar plegats per un #EstiuEnriquit a la jornada d’arrencada “L’aprenentatge no fa vacances!” – Municipis per un #EstiuEnriquit del pròxim 27 d’abril d’11:00 h a 13:00 h.

  • Benvinguda i presentació de la iniciativa #EstiuEnriquit
  • Casos inspiradors envers un #EstiuEnriquit liderat des dels municipis.
  • Presentació del kit de mesures municipals per impulsar un #EstiuEnriquit
  • Ponència internacional: el cas de la National Summer Learning Association (NSLA), a càrrec d’ Aaron Dworkin (CEO)
  • Properes passes.

I en les properes setmanes, seguirem obrint espais d’aprenentatge, xarxa i compromís compartit en l’adopció de mesures efectives envers l’equitat a les activitats d’estiu.

Teniu propostes, idees i iniciatives al voltant del tema? Ens les podeu enviar a estiuenriquit@educacio360.cat o compartint a les xarxes socials amb l’etiqueta #EstiuEnriquit.

Vols estar al dia de les darreres novetats d'EDUCACIÓ360. Educació a temps complet?