Debatem les propostes de política municipal. Inscriu-te!

31 Agost 2018

El proper 19 de setembre parlarem i debatrem sobre les propostes de política local d’Educació 360 elaborades per a incorporar aquesta nova mirada educativa als municipis. Ho farem en l’acte “Connectar la comunitat: el paper dels ajuntaments en l’Educació 360”, de 12 a 14 hores, a l’espai Francesca Bonnemaison i t’hi pots inscriure ja.

Volem convertir el proper mandat 2019-2023 en el mandat de l’Educació 360. Convençuts que es tracta d’un eix estratègic per als governs locals amb un gran impacte sobre el territori, l’Aliança Educació 360 planteja 9 propostes i 36 mesures concretes per aquells municipis que vulguin impulsar iniciatives en aquesta línia. Aquestes mesures es recullen en un document que ja pots consultar.

Per què l’Educació 360 és una gran oportunitat pel municipi?

Iniciarem la trobada reflexionant entorn les oportunitats que representa la iniciativa per al territori. Quin impacte genera sobre la comunitat? Com contribueix a reduir les desigualtats? Pot ajudar-nos a estar més preparats per al futur? Aquestes són algunes de les preguntes que mirarem de respondre entre tots.

Com liderar el canvi educatiu des dels municipis?

Amb la perspectiva de les properes eleccions municipals i amb la certesa que el municipi és un actor privilegiat i un espai idoni per a desenvolupar l’estratègia d’Educació 360, hem organitzat un debat per parlar dels reptes, línies de treball i experiències desenvolupades per diversos ajuntaments catalans, de la mà dels seus alcaldes i alcaldesses. Com poden els ajuntaments impulsar experiències d’aprenentatge connectant tots els actius del territori? Quin ha de ser el seu paper? Quins recursos humans i econòmics fan falta?

Les Propostes de Política Municipal que ha elaborat l’Aliança Educació 360 s’han realitzat, a partir del treball col·lectiu de setanta persones d’àmbits tècnics i polítics dels ajuntaments, de la comunitat docent, centres educatius i responsables d’entitats socioeducatives i culturals, durant els mesos d’abril a juny de 2018. Totes elles tenen la voluntat d’oferir solucions a municipis que vulguin adoptar la mirada d’Educació 360.

Programa complet

12.00 h Benvinguda
• Rafael Homet – Diputat de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona
• Pilar Gargallo – Presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica
• Ismael Palacín – Director de la Fundació Jaume Bofill

12.15 h Per què L’Educació 360 és una gran oportunitats pel municipi?
• Núria Duñó – Coordinadora de l’Aliança Educació 360
• Quim Brugué – Catedràtic de Ciència Política de la UdG
• Joan Cuevas – Cap de projectes de Recerca de la Fundació Jaume Bofill

12.45 h Com liderar el canvi educatiu des dels municipis?
Condueix Carles Barba – Director de l’Aliança Educació 360
• Montserrat Badia – Alcaldessa de Castellbell i el Vilar
• Eudald Calvo – Alcalde d’Argentona
• Pilar Eslava – Regidora d’Educació del Prat de Llobregat
• Carmela Fortuny – Alcaldessa de Sant Cugat
• Rosa Funtané – Alcaldessa de Montgat
• Josep M. González – Regidor Esparraguera
• Elisa Vedrina – Regidora d’Esports i Voluntariat de l’Ajuntament de Tarragona

13.45 h Cloenda – Josep Bargalló – Conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya