Crida Centres Educatius 360

  • Termini per enviar candidatures tancat.

  • Com podríem connectar espais i temps educatius per generar més i millors oportunitats d'aprenentatge pel nostre alumnat?

Busquem pràctiques impulsades per centres educatius que donen resposta al repte de com connectar els espais i els temps educatius de la vida dels infants i joves, tant lectius com no lectius, per aconseguir que visquin el màxim d’experiències i d’oportunitats d’aprenentatge amb valor educatiu.

Per a fer-ho volem convidar a tots els centres de primària i de secundària de Catalunya que desitgin iniciar o seguir avançant en la construcció d’una iniciativa d’educació 360 adaptada a la realitat del seu entorn que doni resposta a un dels 3 eixos principals de la crida:

  • Connectar espais i temps lectius i no lectius: millorant o ampliant els temps educatius de la jornada escolar; integrant temps i espais no lectius en el projecte educatiu de centre (PEC); apostant per mesures i accions d’equitat que possibilitin que els infants i joves puguin assistir a activitats extra curriculars o extraescolars oferint oportunitats educatives després de l’escola, etc.
  • Connectar el “dins i fora escola” promovent itineraris d’aprenentatge personalitzat: dissenyant l’oferta educativa tenint en compte els interessos de l’alumnat i reconeixent els  aprenentatges que es donen tant dins com fora del centre (Aprenentatge Servei, Treball Globalitzat – Proposta Externa, Microcredencials o insígnies, Itineraris socioeducatius, etc.); creant mesures d’acompanyament que orienten a l’alumnat i a les seves famílies sobre les activitats del fora escola més adequades i adaptades a les motivacions i aprenentatges dels infants i joves, etc.
  • Connectant l’activitat del centre educatiu amb l’entorn: emmarcant el projecte educatiu del centre en els plans estratègics educatius locals (plans educatius d’entorn, plans de barri…); establint accions que aposten per l’ús obert, social, educatiu i cultural dels espais i equipaments dels centres educatius (biblioteca escolar, patis oberts, escola de mares i pares, clubs, laboratoris, espais joves, etc.); aprofitant les sinergies i recursos educatius del territori (programes educatius locals, centres cívics, museus, …); desenvolupant accions per tal que l’alumnat i les seves famílies participin en la vida comunitària i cultural de l’entorn; i coordinant i implicant en la pròpia tasca educativa als diversos agents educatius de la comunitat.

T’interessa el repte que et proposem? Si ets un centre educatiu amb mirada 360 suma’t a la Crida #CentresEducatius360!

  • Termini per enviar candidatures tancat.

Amb la Crida Centres Educatius 360 volem convocar a totes aquelles escoles i instituts interessats en sumar-se al repte d’aconseguir que tot l’alumnat tingui l’oportunitat de construir el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions educatives.

Qui es pot presentar a la crida?

Qualsevol centre de primària i de secundària de Catalunya que desitgi iniciar o seguir avançant en la construcció d’un projecte d’educació 360 propi i adaptat a la realitat del seu entorn.

Per a participar els centres educatius hauran d’omplir el següent formulari. Les vostres respostes ens ajudaran a copsar i valorar la pràctica que la vostra escola o institut presenti a la crida.

D’entre tots els projectes que ens envieu un comitè triarà un màxim de 30 pràctiques educatives amb mirada 360 representatives dels tres eixos clau de la crida. L’Aliança Educació 360 oferirà als centres educatius que liderin aquestes 30 iniciatives participar en un procés únic d’acompanyament, intercanvi de coneixement, capacitació i mentoria sobre l’educació 360 amb la voluntat de fer créixer i optimitzar les seves pràctiques. Per fer-ho comptarem amb la col·laboració de mentores i experts i, especialment, amb el bagatge i experiència de centres educatius referents en el marc de l’educació 360 a Catalunya. El termini de presentació d’experiències serà el 31 de març de 2019.

Després del procés d’acompanyament als centres educatius participants, d’entre totes les pràctiques educatives explorades i de les reflexions sorgides, un jurat seleccionarà les 4 amb més potencial d’impacte en un horitzó d’Educació 360.

Així mateix, tots els centres educatius participants formaran part d’una primera mostra de centres educatius 360 amb l’objectiu que esdevinguin referents en com integrar els principis de l’educació 360 en les seves estratègies educatives.

Per sumar-vos a aquest repte només cal que us descarregueu les bases de participació i seguiu els passos que us indiquem.

No estareu sols, us volem acompanyar en aquesta aventura! Som-hi!

Des de la Crida Centres Educatius 360 presentem la llista definitiva dels 30 centres que participaran en el procés d’aprenentatge i intercanvi que busca millorar i construir propostes que connectin espais i temps educatius.

En les properes setmanes, podreu conèixer més a fons aquestes propostes i seguir d'aprop el camí que engeguem amb aquesta nova aventura 360. Si no els hi voleu perdre la pista, seguiu l'actualitat a través dels nostres canals de comunicació amb l’etiqueta #CentresEducatius360. Més informació.

Centre
Projecte
Territori
L'entorn com a agent d'aprenentatge, permeabilitzem-nos
Martinet de Cerdanya
Fem xarxa, tots sumem!
Flix
Alimentem l'escola: Sostenibilitat 360
Sant Cugat del Vallès
Eduquem dins i fora l'escola
Badalona
Banda escolar de música "ELS XIVARTISTES"
Perafita
#Artingscool
Avinyó
Més escola. Ensenyar i educar
Barcelona
Treballem amb el Redòs de Sant Josep i Sant Pere
Sant Pere de Ribes
Viladomat. La música: una oportunitat per tothom
Manlleu
Fem escola. Descobrim Gebut
Soses
Projecte CAMÍ
Barcelona
Activitats lectives i extraescolars en xarxa
Reus
Activitats de migdia i projecte d'extraescolars
Girona
Transformació de temps i espais d'aprenentatge
Palafrugell
Temps de migdia / Biblioteca oberta
Mollet del Vallès
Inclow-me! Lleure inclusiu
Badalona
Èxit Gornal
L'Hospitalet de Llobregat
Cuines del món
Pineda de Mar
Itineraris educatius personalitzats
Barcelona
Acompanyament socioeducatiu al barri de Can Tiana-Pont Vell 360
Ripollet
L'Educació Global: les nostres portes són obertes
Lleida
Itineraris de descoberta del territori
Barcelona
Cordes a primària
Sant Feliu de Llobregat
ROBOVA (La Robòtica com a vehicle d'Aprenentatge)
Badalona
Treball en Xarxa amb escoles i serveis del centre, barri i municipi
Rubí
Projecte Integral per l'èxit educatiu
Barcelona
Prosperem junts
Barcelona

Per a participar a la Crida Centres Educatius 360 cal que ompliu el següent formulari.

A les bases de participació de la crida en trobareu una descripció detallada, amb el recull de les dades que us sol·licitarà, per tal que pugueu preparar les vostres respostes prèviament si ho considereu convenient.

Si teniu algun dubte o necessiteu més informació podeu contactar amb la Júlia Betrian, responsable de la crida escrivint un missatge.

PUBLICACIONS

Mapa de l’empatia

Passaport

Experiències en xarxa

Ponència Carlos Magro 29 de juny

Treballem amb l’entorn

El repte

Presentació laboratori de co creació

Preguntes Learning Walk

Guia Learning Walk

Presentació Learning Walk

Activitats espai educatiu Trinitat Nova

Indicadors Moisès Esteban

Preguntes Moisès Esteban

Presentació Moisès Esteban

Indicadors Jordi Collet

Preguntes Jordi Collet

Presentació Jordi Collet

Indicadors Elena Sintes

Preguntes Elena Sintes

Presentació Elena Sintes

Guia Laboratori de dissenys educatius 360

Cromo laboratori de dissenys educatius 360

Crida Centres Educatius 360

Què és un Centre Educatiu amb mirada 360?

VÍDEOS

César Coll – La personalització de l’aprenentatge amb mirada 360

Coral Regí – La personalització de l’aprenentatge amb mirada 360

Ponència Carlos Magro 29 de juny

La personalització de l’aprenentatge amb mirada 360

Mireia Mas

Noa Padín

Anna Comas

Marta del Campo

Formació_Centres_Educatius_360_s

Projectes que connecten escola i entorn protagonitzen la crida Centres Educatius 360

juliol 2, 2019

L’Aliança Educació 360 celebra la jornada final de la crida #CentresEducatius360 amb una mostra d’experiències, el lliurament de premis als projectes guanyadors i la conferència de Carlos Magro. La connexió i treball amb l’entorn, el temps de migdia, repensar horaris dins el centre educatiu i la personalització d’aprenentatges són els temes dels projectes guanyadors de la crida #CentresEducatius360. La jornada posa punt i final a un procés de capacitació i formació, en el qual han participat 30 projectes d’escoles i instituts catalans, durant els darrers dos mesos.

Formació_Centres_Educatius_360_s

Més i millors oportunitats d’aprenentatge: el rol dels centres educatius 360

juny 7, 2019

Vols saber quin és el paper dels centres educatius 360 dins la xarxa educativa del municipi? Vols conèixer com fer que el treball amb l’entorn incrementi les oportunitats educatives dels infants i joves de la teva escola o institut? El proper dissabte 29 de juny, respondrem a aquestes i d’altres qüestions a la jornada de cloenda de la crida #CentresEducatius360, que tindrà lloc a l’Auditori del Convent dels Àngels de Barcelona (Plaça dels Àngels, 5), de 10.30 a 13.30 hores. Es tracta d’un acte obert a tothom. Ja t’hi pots inscriure!

Formació_Centres_Educatius_360_s

Contagia’t de la mirada 360! Jornada d’experiències educatives en xarxa

maig 5, 2019

Per a inspirar, per aprendre, per compartir estratègies, us convidem a una jornada per conèixer pràctiques de Centres Educatius 360. A la jornada tindreu ocasió de conèixer pràctiques innovadores sobre àmbits diversos com l’aprenentatge maker, educació musical, cinema, reforç educatiu, menjadors escolars, biblioteques i activitats esportives entre d’altres.

Vols estar al dia de les darreres novetats d'EDUCACIÓ360. Educació a temps complet?