Crida Centres Educatius 360

Informació per presentar candidatures

Amb la Crida Centres Educatius 360 volem convocar a totes aquelles escoles i instituts interessats en sumar-se al repte d’aconseguir que tot l’alumnat tingui l’oportunitat de construir el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions educatives.

Qui es pot presentar a la crida?

Qualsevol centre de primària i de secundària de Catalunya que desitgi iniciar o seguir avançant en la construcció d’un projecte d’educació 360 propi i adaptat a la realitat del seu entorn.

Per a participar els centres educatius hauran d’omplir el següent formulari. Les vostres respostes ens ajudaran a copsar i valorar la pràctica que la vostra escola o institut presenti a la crida.

D’entre tots els projectes que ens envieu un comitè triarà un màxim de 30 pràctiques educatives amb mirada 360 representatives dels tres eixos clau de la crida. L’Aliança Educació 360 oferirà als centres educatius que liderin aquestes 30 iniciatives participar en un procés únic d’acompanyament, intercanvi de coneixement, capacitació i mentoria sobre l’educació 360 amb la voluntat de fer créixer i optimitzar les seves pràctiques. Per fer-ho comptarem amb la col·laboració de mentores i experts i, especialment, amb el bagatge i experiència de centres educatius referents en el marc de l’educació 360 a Catalunya. El termini de presentació d’experiències serà el 31 de març de 2019.

Després del procés d’acompanyament als centres educatius participants, d’entre totes les pràctiques educatives explorades i de les reflexions sorgides, un jurat seleccionarà les 4 amb més potencial d’impacte en un horitzó d’Educació 360.

Així mateix, tots els centres educatius participants formaran part d’una primera mostra de centres educatius 360 amb l’objectiu que esdevinguin referents en com integrar els principis de l’educació 360 en les seves estratègies educatives.

Per sumar-vos a aquest repte només cal que us descarregueu les bases de participació i seguiu els passos que us indiquem.

No estareu sols, us volem acompanyar en aquesta aventura! Som-hi!

Dels 111 projectes comunitaris presentats a la crida Comunitats que Eduquen un jurat, format per experts del sector de l’educació, ha seleccionat 30 projectes que volen repensar les seves iniciatives per a oferir més i millors oportunitats educatives a tots els infants i joves.

Els projectes seleccionats participaran d’un procés de capacitació per incrementar el seu potencial educatiu, dotant-los de les eines i recursos necessaris, per alinear-los al marc de l’Educació 360, educació a temps complet.

En el llistat següent podeu conèixer els projectes seleccionats i en la columna de projectes trobareu l’enllaç on els seus impulsors us expliquen la proposta presentada.

Entitat
Projecte
Territori
Escola Montbaig
Sant Boi de Llobregat
Oficina Jove Palllars Sobirà
Sort
Reflexes
Barcelona
Associació educativa i cultural FORMES
Barcelona
El Casal del Mestre
Santa Coloma de Gramenet
Fundació Pare Manel
Barcelona
Associació Riborquestra
Barcelona
Fundació Ser.Gi
Lloret de Mar
Fundació Carta per la Pau
Barcelona
Associació Atzavara-arrels
Tortosa
Institut escola Trinitat Nova
Barcelona
Esplai la Gresca
Ripollet
Club infantil Sanfeliu- Sant Ildefons
Hospitalet de Llobregat
Secretariat d'entitats Sants, Hostafrancs i Bordeta
Barcelona
PEB Mina
Sant Adrià del Besòs
Escola de Músics i JPC
Barcelona
Biblioteca Bon Pastor
Barcelona
Fundació Salut Alta
Badalona
Associació Itaca
L'Hospitalet de Llobtregat
Fundació Ires
Barcelona
Càritas Girona
Girona
+ Educació
Barcelona
Escola Cor de Maria-Sabastida
Barcelona
EBM Pit Roig
Sant Pere de Vilamajor
Fundació Atenea
Salt
Fundació Xamfrà
Barcelona
Casal Cívic Camp Clar i Punt Òmnia
Tarragona
Casal dels Infants
Barcelona
Fundació Marianao
Sant Boi de Llobregat

Per a participar a la Crida Centres Educatius 360 cal que ompliu el següent formulari.

A les bases de participació de la crida en trobareu una descripció detallada, amb el recull de les dades que us sol·licitarà, per tal que pugueu preparar les vostres respostes prèviament si ho considereu convenient.

Si teniu algun dubte o necessiteu més informació podeu contactar amb la Júlia Betrian, responsable de la crida escrivint un missatge.

PUBLICACIONS

Guia Laboratari de dissenys educatius 360

Cromo laboratori de dissenys educatius 360

Crida Centres Educatius 360

Què és un Centre Educatiu amb mirada 360?

Vols estar al dia de les darreres novetats d'EDUCACIÓ360. Educació a temps complet?