Comunitats que Eduquen: jornada final

30 Novembre 2018

Comunitats_que_Eduquen

El proper 30 de novembre coneixerem els 30 projectes que han reformulat les seves iniciatives per alinear-les als principis de l’Educació 360 en el marc de la crida Comunitats que Eduquen. A la jornada, es farà públic el projecte guanyador i els tres finalistes.

Es tracta de 30 projectes que posen en valor el treball de la comunitat en l’aprenentatge dels infants i joves. Les experiències elaborades pertanyen a territoris molt diferents i, en ells, hi participen agents educatius ben diversos: esplais, escoles, instituts, ajuntaments, entitats socio-educatives, escoles musicals, etc… L’objectiu: oferir aprenentatges de qualitat per a tothom, vinculant els infants al seu territori i responent a les necessitats educatives de la comunitat a la que pertanyen.

La presentació dels projectes es farà, en una jornada de treball, que es durà a terme a l’Espai 88 (Carrer Pamplona 88. Barcelona). Es convidarà als integrants de les 30 iniciatives seleccionades de Comunitats que Eduquen.

Procés de capacitat i mentoria

Dels 113 projectes presentats, a principis d’any, a la crida Comunitats que Eduquen llançada per la Fundació Jaume Bofill en aliança amb la Diputació de Barcelona i La Federació de Moviments Pedagògics, van ser seleccionats 30. Aquests han participat del procés de capacitació i mentoria, durant els mesos de maig a octubre. Al llarg d’aquest període, cadascun d’ells ha treballat en el seu projecte, introduint, amb el suport i acompanyament d’un mentor/a, tots aquells coneixements i elements rellevants perquè la iniciativa ofereixi més i millors oportunitats educatives d’acord amb el repte o reptes que cada projecte hagi definit.

Aquests projectes millorats seran els que coneixerem el proper 30 de novembre. A la jornada, a més, es posarà a disposició dels assistents un espai d’intercanvi d’aprenentatges i es generarà un espai de reflexió sobre el procés realitzat i les millores introduïdes a cada experiència.

La trobada finalitzarà amb l’anunci del projecte guanyador de Comunitats que Eduquen i dels tres finalistes.