Sant Boi: la Ciutat que Educa

07 Gener 2019

Sant_Boi_Educació_360
Sant_Boi_Educació_360
  • Sant Boi reconeix el treball en xarxa d’entitats i centres educatius

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va aprofitar la commemoració del Dia Mundial de la Ciutat Educadora, el passat 28 de novembre, per reconèixer el valor de les connexions entre els diferents agents educadors del municipi: entitats, centres educatius…

Comunitats que eduquen.  Més i millors oportunitats educatives per a tothom

El concepte de comunitat educadora va ser el leitmotiv de totes les activitats que es van realitzar al voltant d’aquest dia, amb l’objectiu de mostrar que a la ciutat existeix una comunitat compromesa que aposta per l’educació (formal, no-formal i informal) com a eina de cohesió i transformació social, element clau per fer de Sant Boi una Ciutat Educadora.

Sota aquest lema, l’Ajuntament va convidar a parlar als responsables dels projectes Eduquem Junts de l’escola Montbaig i del centre d’Esplai Eixida Camps, que genera oportunitats educatives equitatives a un barri amb una alta complexitat social; i ESFERA Jove, impulsat per l’Institut i la Fundació Marianao, que promou la participació dels joves i adolescents. Ambdós projectes han format part de la Crida Comunitats que Eduquen, en el marc d’Educació 360.

Educació 360

L’acte central va girar al voltant de l’Educació 360. El van obrir l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la Tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez. Martínez va assegurar que iniciatives com l’Educació 360 defineixen molt bé la importància de la implicació política i que cal ser hàbils per a importar-la als plans de govern. El director de l’Aliança Educació 360, Carles Barba, va impartir la conferència central i va expressar la voluntat que els propers ajuntaments despleguin estratègies, en aquesta línia.

L’acte va comptar amb la participació de la coral de l’Escola Municipal de Música Blai Net, que va interpretar la cançó de la Ciutat Educadora creada específicament per aquest dia.

#SomComunitatEducadora

Una de les accions que es van desenvolupar va ser la campanya #SomComunitatEducadora on entitats, col·lectius i centres educatius de Sant Boi van mostrar en les xarxes socials alguna de les activitats que realitzen per fer Ciutat Educadora.  Aquestes activitats s’han recollit en aquest vídeo resum.