Busquem líders de la #Primavera360. T’hi apuntes?

03 Febrer 2022

Una crida perquè ajuntaments, centres educatius i institucions socials i educatives omplin els territoris d’educació durant la #Primavera360

Del 2 al 15 de maig

Aquest 2022 transformem la IV jornada anual d’Educació 360 en una celebració per tot el territori català. La #Primavera360: omplim els territoris d’educació connectada reunirà institucions i agents de diferents sectors durant les dues primeres setmanes de maig per experimentar, presentar i reflexionar sobre experiències i eines educatives 360.

QUÈ US PROPOSEM?

Que els qui lidereu iniciatives 360 arreu del territori català sigueu els protagonistes d’aquesta celebració mostrant les vostres iniciatives i impulsant accions (diàlegs, visites, fires, tallers… ) que permetin conèixer experiències, compartir reflexions al voltant de necessitats comunitàries, dibuixar nous horitzons per avançar en una educació equitativa i de qualitat, compartir metodologies i orientacions, etc.

És igual el format: l’únic requisit és que siguin accions al voltant de les oportunitats educatives en el fora escola.

Volem conèixer quins són els reptes de l’Educació360 al vostre territori i sobretot volem aprendre de l’enorme capital d’idees i projectes que esteu liderant per garantir que tots els infants disposin d’activitats educatives rellevants més enllà de les aules.

La #Primavera360 se celebrarà del 2 al 15 de maig. Durant aquestes dues setmanes, volem que a pobles, ciutats i barris d’arreu Catalunya molts agents educatius de la comunitat 360 impulseu activitats per compartir estratègies, metodologies i reflexions sobre com posar a l’abast de tota la població les diverses oportunitats d’aprenentatge que ofereix l’entorn.

Voleu ser un d’aquests agents? Si esteu liderant una experiència per garantir un estiu enriquit a tots els infants i adolescents i voleu compartir-la, si sou un centre que treballa amb entitats de l’entorn per enriquir les trajectòries educatives de l’alumnat i voleu explicar com ho feu, si voleu activar un debat sobre el paper de la biblioteca en la comunitat, si voleu fer un taller sobre com millorar la qualitat de les activitats extraescolars o sobre com involucrar a tots els agents educatius en una oferta compartida d’extraescolars. Aquesta celebració és per a vosaltres!

Us convidem a organitzar actes durant la primera quinzena de maig i convertir-los en la #Primavera360. Volem que tots i totes els que esteu fent possible l’Educació360 compartiu amb la resta de la comunitat360 algunes de les contribucions que promoveu per fer realitat el dret a una educació ampliada per tots els infants i joves.

QUINS TIPUS D’ACTE PODEU ORGANITZAR?

 • Ponències, diàlegs i seminaris amb experts sobre temes focus d’educació 360: qualitat i impacte de les activitats fora escola, els dispositius sobre suport educatiu local, el potencial educador del municipi, art i cultura 360…
 • Taules rodones i debats oberts amb la comunitat educativa sobre reptes que té el territori en matèria d’equitat educativa i possibles solucions.
 • Visites a pràctiques d’Educació360 on els líders i els protagonistes expliquin el què-qui-com i el perquè del seu projecte.
 • Mostres d’experiències, tastet d’activitats o fires d’entitats obertes a tota la població per donar a conèixer i posar en valor i les oportunitats d’aprenentatge enriquit del territori.
 • Tallers per experimentar com posar en pràctica estratègies i eines 360.
 • Presentacions de guies i recursos d’Educació 360.
 • Edcamps 360: trobades amb persones de la comunitat educativa amb ganes d’aprendre entre iguals i fer xarxa.

…i tot allò que vulgueu o tingueu previst fer i que estigui alineat perspectiva d’Educació 360. Educació a temps complet. És a dir, que promogui la reflexió i l’acció a favor de l’equitat educativa a través de la connexió dels diferents agents de la comunitat i dels aprenentatges.

QUÈ US OFERIM?

 • Difusió a partir de la campanya de comunicació prèvia a les jornades. Inclourem les vostres activitats al programa conjunt i el difondrem a través de tots els nostres canals (web, butlletí, xarxes, mailings,…).
 • La possibilitat de compartir el coneixement, les reflexions i les propostes de les vostres activitats a través dels canals de de comunicació de l’Aliança Educació 360.
 • Contactes de persones expertes en diferents àmbits, possibles ponents, facilitadores de dinàmiques…
 • Laboratoris i tallers de recursos i eines educatives 360 https://www.educacio360.cat/recursos/
 • La possibilitat de contrastar continguts, formats i metodologies dels actes amb l’equip d’Educació 360.
 • Toolkit comunicatiu
 • Suport en l’organització d’Edcamps

QUÈ US DEMANEM?

 1. Planifiqueu el vostre acte de la #primavera360
 2. Feu-nos arribar, abans del dia 28 de març, la informació del vostre acte a través d’aquest formulari.
 3. Incorporeu aquest logo a la difusió del vostre acte:

 

 

 

 

D’aquesta manera tothom podrà identificar que la vostra activitat forma part de la #Primavera360

COM PODEU CONTACTAR AMB NOSALTRES?

Per qualsevol dubte, suggeriment o aportació que tingueu podeu escriure’ns a jornada@educació360.cat . També podeu contactar amb nosaltres a través del telèfon 93 458 87 00 i demaneu per Núria Duñó.

GRÀCIES PER FER POSSIBLE LA #PRIMAVERA360!

Descarrega tota la informació